Varnost je od nekdaj ena najvišjih človeških vrednost, ki je skozi zgodovino precej oblikovala celo naše naravne nagone. Danes so ti še vedno prisotni, tako nam na primer v nevarnosti hitro naraste adrenalin, vendar pa se nam nanje ni več potrebno zanašati. V pomoč so nam sodobne tehnologije, tako preprostejše kot zahtevnejše, s katerimi se lahko učinkovito zavarujemo sami, prav tako pa zavarujemo svojo lastnino. Če lahko pametne hiše in avtomatizacija stavb zagotavljajo varnost tistim, ki lahko v ta namen nekoliko bolj globoko sežejo v žep, lahko drugim pomaga nekaj precej bolj enostavnega: reflektor led, ki popolnoma razsvetli okolico.

Reflektor led za varno domače dvorišče

Svoj dom primarno zaščitimo tako, da poskrbimo za primerne ključavnice, pomembna pa je tudi preventiva – torej odganjanje nepridipravov, še preden ti pridejo do naših vrat. Če na svojo hišo namestite reflektor led, ki ima visoko svetilnost in brez težav osvetli celotno dvorišče, svoje varnostno tveganje gotovo zmanjšate. In to vas nebo stalo veliko. Dovolj je namreč že en sam reflektor led, pa bo zunaj povsem svetlo. In da si ne boste belili glave glede stroška električne energije, naj povemo, da je reflektor led varčna oblika razsvetljave – led svetila so veliko manj »požrešna« kot klasična, kjer uporabljamo sijalke.

reflektor-led

Si ne želite, da bi bilo vaše dvorišče razsvetljeno ves čas? Potem se odločite za reflektor led s senzorjem gibanja. Tako se bo zunanjost vašega doma razsvetlila zgolj takrat, ko bo to dejansko potrebno. Ne le, če bodo na pohodu nepridipravi, temveč tudi takrat, kadar boste sami prišli domov v temu in vam bo prav prišla razsvetljava, ki bo preprečila spotikanje in padce (zlasti v primeru poledice).

Reflektor led za poslovne stavbe

YouTube video

Ker so poslovne stavbe večinoma obljudene zgolj podnevi, ponoči pa zapuščene, so včasih še boljša tarča za vlomilce. Namestite reflektor led k vhodu, pa tudi v okolico, da je stavba razsvetljena z vseh strani (po potrebi oziroma ob zaznavi gibanja). Vključene luči bodo okolico takoj opozorile, da se nekaj dogaja, še bolje pa bo, če poskrbite še za dodatno varnost. Reflektor led namreč včasih ni dovolj, da bi se nepridipravi ustrašili – še bolje je, da je del celostne varnostne zaščite, torej v sistemu skupaj z alarmom in kamerami. Hkrati, ko se bo ob gibanju vključil reflektor ker, se bo vključila tudi varnostna kamera, kasneje pa se bo po potrebi vključil seveda tudi alarm.

Samolepilne tapete za steno so narejene iz posebnih in kakovostnih materialov, pri čemer je lepilo dovolj prožno in trpežno. Preberite več …

LED svetloba in barva svetlobe. Kelvinova lestvica barvne temperature predpostavlja segrevanje črnega objekta.  Preberi več …

Članki iz iste kategorije: