Velikokrat se zgodi, da ljudje gradijo resnično velike hiše, lahko celo montažne hiše na ključ. In čez nekaj let bivanja v tej veliki hiši slišimo stanovalce govoriti kako so jim všeč majhne montažne hiše na ključ. In ni malo primerov da so ljudje prodali svoje velike hiše in v zameno kupili majhne montažne hiše na ključ. Poznate kakšen tak primer? Zakaj je temu tako?

Pogosto želijo imeti mladi, resnično veliko hišo, saj je to za mnoge nekakšen simbol moči, premožnosti in pomembnosti. Seveda je lepo imeti veliko hišo, a kasneje, ko že nekaj let živijo v njej, opazijo, da bi bile denimo male montažne hiše na ključ bistveno boljša izbira. Zakaj tako? Velika hiša v prvi vrsti pomeni bistveno večji stroški bivanja (ogrevanje, elektrika, adaptacije, …). Poleg tega se mnogo ljudi potoži, kako težko je imeti vse vedno lepo pospravljeno ter urejeno. Več prostora – več pospravljanja torej. Veliko hišo je v primerjavi z malimi hišami torej težje vzdrževati.

Kar naenkrat ostanejo določeni prostori prazni, morda celo redko uporabljeni. Na drugi strani pa majhne montažne hiše na ključ odvečnih prostorov sploh ne morejo imeti. V Sloveniji se je še posebej na deželi pogosto gradilo zelo velike hiše, za vse otroke in včasih še za njihove partnerje, ko so otroci odrasli. A mnogi so kasneje odšli s trebuhom za kruhom, v mesto po izobrazbo ali pa so se kasneje za stalno odselili. Tako ta velika hiša postane za sama starša še posebej prevelika. Si predstavljate, da ste že v pokoju, z majhno pokojnino, sami pa morate skrbeti za tako veliko hišo?

Zato so majhne montažne hiše na ključ čudovita rešitev. Morda na videz res niso tako zelo mogočne, ampak ko se gre za bivanje, je bistvena funkcionalnost. Majhne montažne hiše na ključ so v prvi vrsti varčne, prijetne, dajejo občutek domačnosti, ko pa boste enkrat starejši, jo boste z lahkoto vzdrževali sami.

Želite različne ponudbe za montažne hiše?

Če želite podrobnejše informacije, cenike, ponudbe proizvajalcev montažnih hiš, se lahko hitro poišče ponudnike. Že mnogi so bili zadovoljni z enostavnim in hitrim načinom iskanja ponudnikov za montažne hiše na ključ preko spleta!

Mnjenja lastnikov montažne hiš

Ker v Sloveniji montažne hiše še niso množično razširjene, je pa vedno večje povpraševanje po njih, smo kontaktirali uporabnike tovrstnih hiš in jih povprašali za njihova mnenja o gradnji hiše na ključ. Poklicali smo naključne stranke enega izmed slovenskih ponudnikov montažnih hiš. Spodaj je le nekaj mnenj, ki so nam jih prispevali.

“Ja, zdaj imamo montažno hišo, čeprav je najprej nismo mislili imeti. Saj veste kako je to, še vedno smo bolj zaupali zidani hiši, tako smo navajeni. Ampak ker se nam je mudilo z gradnjo, z družino nismo imeli kje živeti, smo se odločilo za montažno, ker je hitreje zgrajena. Moram reči, da nimam nič pritožb – zgleda tako kot zidana, res je, da bo potrebno redno vzdrževanje, je pa po drugi strani zelo varčna za toploto.”

“Mi smo zadovoljni. Všeč nam je, tako smo izbrali, hitro je bila zgrajena, cena pa verjetno podobna kot če bi zidano gradili. Ne vem no, ker nismo še nobene zidane gradili, tako da ne morem reči točno. Smo bili pa vseeno malo zraven med gradnjo pa sproti preverjali če se vse lepo dela. Smo še na splošno malo nezaupljivi da bi čisto drugemu pustili da sam gradi našo hišo.”

“Kaj naj rečem – ja stoji trdno, zgleda dobro, izolirali smo jo…več pa niti ne rabimo ane. Pravijo da so še boljše kot zidane, ne vem no, bomo videli čez leta, zdaj jo imamo šele 4 leta pa nimamo nobenih pritožb.”

Super je. Nismo imeli nobenih skrbi pa letanja naokoli. Zgrajena je bila na hitro, cena ugodna in res je varčna, tako kot so nam obljubljali.”

” Mi smo že ves čas razmišljali da bomo gradili montažno hišo. Ne vem zakaj – tako smo se takoj na začetku odločili ker verjetno ni veliko drugače kot zidana, glavno da imamo mi čimmanj skrbi s to gradnjo… Potem smo pa na vaši strani našli to podjetje, ki nam je gradilo, in evo, to je pa ratalo.”

Članki iz iste kategorije: