Večno vprašanje – kakšen je potencial nečesa v Sloveniji glede na razvoj v svetu? In v tem primeru se sprašujemo konkratno za montažne hiše na ključ in lesene hiše na ključ.

Dejastvo je, da gre Slovenija za svetom v razvoju in ne obratno. Kaj bo v naši državi čez nekaj let, lahko preprost in dokaj natančno ugotovimo, če pogledamo v razvitejše evropske države. So montažne hiše na ključ trend ali zgolj izjeme? Kaj se v teh državah dogaja? Tempo je vedno hitrejši, ljudje hitijo v službo, delajo bolj ali manj cele dneve, službe niso več zgolj in natančno osem ur… Življenje je zato še bolj stresno in družina ter čas sta izredno pomembni vrlini. In kako to vpliva na montažne hiše in lesene hiše na ključ?

Ste že gradili hišo? Torej veste koliko je to vloženega časa, razmišljanja, spremljanja delavcev, popravljanja, stresa, zbiranja materiala… in še in še. In klasične hiše se gradijo leto, dve, tri,… In tu je glavni in povsem očitni razlog, zakaj v takih državah montažne hiše na ključ zavzemajo vedno večji procent gradnje hiš. Lesene hiše na ključ imajo melo večjo vlogo kot klasične montažne hiše na ključ v državah, kjer je veliko lesa. Pa tudi, bodimo realni – svet se vedno bolj vrača v mislelnost kako je pomembna narava. In kaj je bolj naravnega kot lesena hiša…

Prišli smo do povsem jasnega zaključka, da se v razvitih državah montažne hiše na ključ prodajajo za med, predvsem zaradi materialov, prijaznih okolju in zaradi hitrosti gradnje. In Slovenija z gospodarstvom, razvitostjom, načinom življenja drvi proti razvitim državam.

Članki iz iste kategorije: