Lesene montažne hiše so najbolj razširjene in imajo največ povpraševanja v skandinavskih državah, v Avstriji, Franciji, Nemčiji. V Sloveniji so lesene hiše, lesene montažne hiše še dokaj nepoznane, nerazširjene.
Večinoma so tovrstne lesene montažne hiše grajene iz brun. Kar se tiče hitrosti gradnje, so lesene montažne hiše časovno približno enako hitro zgrajene kot klasične betonske montažne hiše. Tako da tu ni strahu, da bi se gradnja preveč zavlekla.

Glavna prednost lesenih montažnih hiš je na prvi pogled, za nas nestrokovnjake na tem području ta, da je material les. In to visoko kakovosten masiven les, kar je popolnoma naraven ekološki material. Torej je lesena montažne hiša na pogled domačna, prijetna, naravna.

Poleg tega imajo lesene montažne hiše dobro izolacijo, so potresno izredno varne in verjeli ali ne, kar se na prvi pogled ne vidi, so zelo varne pred požarom. Tako da lesene montažne hiše niso nič manj požarno varne od klasične montažne hiše.

V vsakem primeru je smiselno vsaj preučiti možnosti granje lesene montažne hiše, saj je gradnja kvalitetna, naravna, domačna. Večina ljudi, ki se odločijo za gradnjo hiše, niti ne ve, da ima možnost bivati v leseni hiši. In mnogo strokovnjakov na tem področju pravi, da je prav v gradnji lesene montažne hiše prihodnost v Sloveniji, kjer smo poznani po procentualno velikih količinah gozdov.

Članki iz iste kategorije: