Morda ste v fazi, ko razmišljate o gradnji montažne hiše na ključ ali morda celo lesene hiše. Kako poslati povpraševanje, kako najti ustreznega ponudnika,…?

Vsak ponudnik izdelkov montažne hiše in lesene hiše se najbolj posveti resnim povpraševalcem, ki točno vejo kaj želijo, saj je takim najlažje sestaviti primerljivo ponudbo. Ponavadi dobijo podjetja povpraševanje v obliki: “Zanimajo me montažne hiše na ključ velikosti 150 m2. Pošljite mi ponudbo.” Seveda je to z vidika povpraševalca popolnoma razumljivo povpraševanje, saj nas večina še ne ve natančno kakšno hišo bi želeli, vemo le približno velikost in izgled. S strani podjetja, ki ponuja montažne hiše na ključ, pa je to precej težje – kakšna okna bi želeli, kakšno strešno kritino, kakšno notranjost, tudi pohištvo ali ne, tudi slikopleskarstvo ali ne,…. in še mnogo vprašanj. Zato je nesmiselno pošiljati ‘približno’ ceno take montažne hiše na ključ, saj lahko ta cena variira od -50 % do +50 % prvotne cene. In v tej smeri je nesmiselno iskati najcenejšega ponudnika, saj ne bo nobena ponudba ostala pri prvotni ceni. Ker je ogromno malenkosti med gradnjo montažne hiše na ključ, o katerih se morate natančno pogovoriti s samim ponudnikom montažne hiše.

Najbolj natančno lahko izveste ceno le za tipske montažne hiše na ključ. Ampak večinoma so montažne hiše unikatne, narejene po dogovoru.

Kaj torej narediti, če še ne veste točno kakšno hišo bi želeli? Pošljite povpraševanje s čimveč podatki, ki jih že veste, povejte ali že imate gradbeno dovoljenje ali ne. Ko vam neko podjetje odgovori, vam pošlje kakšen katalog, ko vidite interes s strani nekega podjetja, ga pokličite in se dogovorite za podroben sestanek. In tako boste prišli do najboljše montažne hiše na ključ za vas.

Članki iz iste kategorije: