Zakaj se odločiti za montažne hiše na ključ, verjetno ni potrebno posebej poudarjati, saj sama hitrost gradnje in kvaliteta kmalu prepričata vsakogar, ki želi graditi hišo. Velikokrat pa se ustavimo pri težavi kako vnaprej vedeti kakšen bo izgled montažne hiše na ključ? Veliko ponudnikov tovrstnih hiš namreč ponuja možnost gradnje unikatne hiše, za kar se tudi večina ljudi odloči. Zakaj? Zanimivo je imeti hišo, kakršne nima nihče drug in ponavadi nam to daje še bolj močan občutek tople domačnosti.

Ampak kako naj vemo kakšne bodo izgledale montažne hiše na ključ v realnosti, če jih najprej vidimo samo na papirju?

Imate dve možnosti: prva je ta, da si izberete tipsko že narejeno hišo, ki vam je všeč. Poled tega dobite čimveč slik različnih podrobnosti na hišaš, kar vam je všeč (recimo oblika okna, zanimiv steber, lepa terasa…). Tako je najlažje razložiti projekterju kakšne montažne hiše so vama všeč in natančno kakšne podrobnosti želite imeti pri svoji hiši. Potem se načrt naredi tako, da je glavna konstrukcija in videz kot pri izbrani tipski hiši, vsi detajli pa so dodani (tisti, ki ste si jih izbrali), tako da pride na koncu čisto unikatna hiša. Zato včesih vidite montažne hiše na ključ, ki so si v globalu podobne, neke podrobnosti se pa razlikujejo. To je to.

Drugi način kako priti do končnega izgleda montažne hiše na kluč pa je naša zelo uporabna 3D tehnologija. Nekateri ponudnihi montažnih hiš imajo namreč to možnost, da vam izrišejo 3D sliko vaše bodoče hiše. Tako imate občutek kot da se sprehajate okoli hiše in natančno vidite kako naj bi hiša izgledala. To je trenutno najnovejša oblika prikaza montažne hiše na ključ, ki vam lahko zelo veliko pomeni. V Sloveniji še nimajo vsi ponudniki tovrstnih hiš te možnosti, tako da se pozanimajte kdo vam to lahko ponudi če sevada želite vneprej videti svojo bodočo hišo.

Članki iz iste kategorije: