Lepo urejena zelenica je zagotovo ogledalo vsakega doma. Vendar se je potrebo zavedati, da bomo njen pravi izgled dosegli le z veliko mero potrpežljivosti in določenimi ukrepi, s pomočjo katerih vam bodo vašo zelenico zavidali vsi sosedje.

Če si želite lepo in urejeno zelenico, potem je nujno, da poskrbite za primerno oskrbo z vodo, pri čemer vam bo v veliko pomoč namakalni sistem za travo, ki bo poskrbel, da bo vaša trava vedno optimalno zalita.

Razpršilci so najboljša rešitev za vašo travo

Obstaja več vrst namakalnih sistemov in ko iščete namakalni sistem za travo, je najbolje, da izberete sistem z razpršilci. Kadar je cevni sistem napeljan pod zemljo, govorimo o ugreznih razpršilnikih in v tem primeru na površini praktično ne boste opazili nobenih cevi.

Namakalni sistem za travo s pomočjo razpršilnikov bo poskrbel, da bo zalivanje vaše zelenice postalo popolnoma brezskrbno
Namakalni sistem za travo za zeleno zelenico

Takšen namakalni sistem za travo je izjemno praktičen, saj ga lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam. Razpršilniki imajo različen doseg pršenja, od 1 metra pa vse tja do 25 metrov, pri čemer lahko poljubno nastavljate tudi kot pršenja. Poleg statičnih obstajajo tudi vrtljivi razpršilci, ki vam tako zagotavljajo enakomerno namočenost vseh delov površine.

Za brezskrbno zalivanje trave

Ste že kdaj pomislili, koliko časa vam je vzelo zalivanje vaše zelenice, ali pa da ste nanj popolnoma pozabili? Namakalni sistem za travo s pomočjo razpršilnikov bo poskrbel, da bo zalivanje vaše zelenice postalo popolnoma brezskrbno.

Namakalni sistem za travo bo poskrbel, da bo vaša trava vedno optimalno zalita
Namakalni sistem za travo na nogometnem igrišču

Avtomatizacija razpršilcev vam omogoča programiranje tako časa kot tudi količine vode, ki je potrebna za zalivanje vaše zelenice. Če pa vseeno na vašo zelenico kdaj pozabite, vam danes sodobni namakalni sistem za travo omogoča, da z njim upravljate tudi s pomočjo mobilnega telefona kjerkoli in kadarkoli.

Za vašo zelenico poskrbite že ob gradnji vašega doma

Če ste na namakalni sistem za travo pomislili že ob gradnji vašega doma, potem je najbolj enostavno, da se cevni sistem napelje takoj, ko je teren zravnan in še pred setvijo trave, v nasprotnem primeru je potrebno v obstoječo travno rušo izkopati kanale.

YouTube video
Kako namestiti namakalni sistem za travo

Pomembno je, da je namakalni sistem za travo ustrezno izbran v eni od specializiranih trgovin, kot je ab-doo.si, in pa glede na velikost površine, ki jo želite z njim zalivati.

Kapljično namakanje – odlična investicija za vaš pridelek

Kapljično namakanje se je izkazalo za bistven dejavnik, ki združuje pridelek, zemljo, hranila in vodo za najbolj optimalne rezultate. Pravilna uporaba tovrstnega namakanja vam omogoča hitro povrnitev nabavnih stroškov sistema in bo deloval veliko časa.

Kapljično namakanje namreč velja za izjemno inteligenten, natančen, učinkovit in praktičen način za dovajanje vode do posevkov. Omogoča vam povečavo donosa in zmanjšati porabo virov. Uporabniki trdijo, da jim je z njim uspelo povečati količino ter kakovost pridelka.

Za vzdrževanje vlage

Kapljično namakanje oziroma tovrstni sistem se od drugih vrst precej razlikuje. Ravno zato ga boste morali upravljati nekoliko drugače, če si boste z njegovo pomočjo želeli povečati koristi ter se izogniti morebitnim težavam.

Kapljično namakanje se najpogosteje uporablja za vzdrževanje vlage, medtem ko se drugi sistemi uporabljajo za nadomestitev izčrpane vlage.

Kapljični sistem za nedoločen čas

Če je kapljično namakanje pravilno oblikovano, nameščeno, upravljano ter vzdrževano, lahko traja nedoločen čas. Tovrstni sistem je zelo občutljiv, na primer, na prekomerni pritisk in na zamašitev. Posledično mu to lahko zelo zmanjša življenjsko dobo, zato bodite še posebej pozorni na to.

Pri uporabi boste morali paziti na to, da boste odprli prav vse krmilne in izpustne ventile. Zapreti boste morali vse glavne kontrolne ventile. Nato sledi vklop črpalke ter počasna napolnitev in pranje glavnih cevovodov. Na ta način bo zrak lahko zapustil sistem skozi zračne ventile.

Ko boste glavne ventile temeljito splaknili, boste zaprli ventile za spiranje v glavnih cevovodih ter še testirali glavne cevovode na preskusni tlak.

Še več informacij na spletu

Sicer pa si lahko na določenih spletnih portalih lahko zelo temeljito preberete o tem, kaj je kapljično namakanje, kje zlasti je dobrodošlo, kako se ga upravlja, kje lahko kupite takšne sisteme.

Čeprav je torej kapljično namakanje izjemno priljubljeno pa tudi učinkovito, ga je treba znati pravilno upravljati. Le na ta način boste na svojem vrtu lahko pridelali rezultate, ki si jih želite. In ko se boste dokončno odločili za nakup sistema za kapljično namakanje, si kar po spletu najdite ponudnika s tovrstno opremo. Dobro ponudbo lahko najdete tudi v spletni trgovini ab-doo.si, kjer vas čaka še veliko druge podobne opreme za odlično upravljanje z vašim delom na vrtu.

Članki iz iste kategorije: