Razumem, doma imate punčko in zaželeli ste si, da bi ji prenovili otroško sobo. Morda si tega niti niste zaželeli, a vendar veste, da bo do tega slej ko prej prišlo. Otrok odrašča in potrebuje malce drugačno postavitev pohištva, kot ga je potreboval, ko je bil še dojenček.

Otroška soba naj bo roza?

Takrat ste bili v sobi pravzaprav vi za vse, otrok pa je tudi samo počival. Od zibke ali posteljice do velike postelje je samo nekaj let, nekateri otroci pridejo skoraj iz starševske postelje naravnost v svojo lastno večjo, tisto otroško, ki jo imajo še dolga leta.

otroške sobe

Takšen odnos ni najbolj zdrav, otrok preprosto potrebuje svoj mir, starši pa tudi in spanje z odraslo osebo ali dvema gotovo ne bo vplival pozitivno na vaše odnose na dolgi rok. Še manj na odnos med možem in ženo, ki jima bo tako dolgo časa manjkalo intimnosti.

Otroška soba za punčko in potem še za fantka

Zdaj ste se torej odločili, da se bo otroška soba morala spremeniti. Kje pa bi začeli? Punčka si je zaželela, da bi bile omare v roza barvi. Otroška soba v salonu pohištva pa je natančno takšna! Namenov je seveda več. Če boste imeli za njo še kakega otroka, po možnosti fantka, jo boste preprosto morali zamenjati, saj fantek pa vendar ne more biti v roza sobi, kajne? Zanj bo modra! Ali pa morda zelena.

Otroška soba

No, morda vam lahko predlagam. Naj bo otroška soba že sedaj nevtralne barve, denimo kar v naravni barvi lesa ali pa rdeča, morda zelena ali bolj pisana in tako jo boste lahko ponovno uporabili za drugega otroka, tudi punčka je ne bo tako hitro prerasla, saj je roza običajno moderna samo določen čas in konec koncev, morda jo boste kdaj lahko komu prodali in če ne bo ravno roza, boste imeli več možnosti, da se je znebite.

Kako izberemo kvalitetno ležišče?

Pred izbiro novega ležišča se moramo vprašati, kaj nas je motilo pri starem ležišču. Vprašamo se tudi kakšne so naše:

  • Naše spalne navade
  • Telesna teža
  • Morebitne alergije
  • Morebitno prekomerno potenje

Osnovne informacije nam lahko pomagajo in pri izbiri pravilnega ležišča svetujemo slovenskega proizvajalca Parvos – Bount.

WWW.BOUNT.SI

Mizarji razmišljajo po svoje, otroci po svoje, starši pa po svoje

Otroška soba v salonu pohištva pa bo najbrž roza tudi zato, da se otrok prej potopi v nek svoj sanjski svet in se že vidi natančno v tej sobi! S tem seveda ni nič narobe in če si starši to lahko brez večjih težav finančno privoščijo, potem naj bo otroška soba brez pomislekov natančno takšna, kot si je vaš otrok zamislil.

https://www.youtube.com/watch?v=ddXbtK7STuE

Vendar pa imejte v mislih, da naj bo hkrati tudi praktična in varna – no, to pa so vidiki, na katere otrok ne bo pomislil in čeprav naj bi o tem razmišljali v salonu pohištva oziroma v mizarski delavnici, se pogosto vseeno znajdemo v situaciji, ko temu ni tako in moramo stvari vzeti v svoje roke. Pa veliko sreče!

Članki iz iste kategorije: