Podobno kot sedaj dnevna soba v modernem domu ima otroška soba v stanovanju ali hiši že od nekdaj značaj prostora, ki je večnamenski. Na kratko povzeto to pomeni, da mora ta soba biti spalnica. Spalnica seveda vsebuje posteljo in omaro za oblačila ter po potrebi še nočno omarico. Nadalje je to soba namenjena tudi učenju, kar pomeni, da mora vsebovati delovno mizo in stol ter odlagalne površine za knjige.
Nazadnje in nič manj pomembno pa je zavedanje, da je to tudi igralnica, kjer otrok nenehno raziskuje svet, ki ga obkroža. Dejansko bi lahko rekli, da deluje vsak opisani del otroške sobe kot samostojen kontinent planeta. S tem zavedanjem se je načrtovanja, oblikovanja in izdelave otroške sobe lotilo podjetje Alples, ki je svojo pohištveno linijo otroških sob poimenovalo z zelo povednim imenom, in sicer, kot ste verjetno že uganili, gre za t. i. linijo otroških sob Planet.

otroška-soba-planet

Pohištvo iz linije je po besedah izdelovalca na voljo v barvi breze in v dodatnih petih pastelnih barvah. Primerno je za opremljanje sob za otroke starosti od 0 do 20 let in še kakšno leto navzgor. S pohištvenim programom podjetja je namreč možno opremiti tako sobico za dojenčka, kot sobo za malčka, šolarja, mladostnika ali zasebni prostor za mladega odraslega. Gre za dobro premišljeno linijo, ki dejansko »raste« in se spreminja skupaj z vašim otrokom.

Prednosti nakupa otroške sobe Planet

Ob nakupu ki ga predstavlja otroška soba Planet se boste izognili prenekateri zagati, ki bi vas pestila, če bi se prostora lotili opremljati postopoma. Ustvarjalci pohištva te otroške sobe so dobro premislili, čemu mora soba primarno služiti in kakšne funkcionalnosti mora poleg tega še ponujati. Razen tega so pohištveni kosi med seboj logično povezani in primernih dimenzij tudi za opremljanje dimenzijsko bolj problematičnih in zapletenejših prostorov. Z manjšimi dodatki in zamenjavami določenih pohištvenih kosov pa bo soba Planet aktualna še dolgo po prvotnem nakupu. Pri slednjem vam bodo pomagali izkušeni svetovalci in vam tako izbrisali še zadnje dvome, ki bi vas lahko mučili pri opremljanju in izbiri pohištva za sobico vašega otroka ali prostora za vašega mladostnika.

Podjetje Alples je z otroško sobo Planet postavilo visoke standarde na trgu v zvezi z notranjim načrtovanjem in znova potrdilo, da je na tem področju močan konkurent na pohištvenem trgu.
https://www.youtube.com/watch?v=PWxtZUZ9yeg

Članki iz iste kategorije: