Gotovo je ni pisarne, v kateri se ne bi kopičil kup fasciklov in druge dokumentacije, ki jo je treba nekam pospraviti. Tudi pri nas v podjetju je bilo tako, da je bilo »papirologije« cel kup. In nazadnje smo se v pisarni že prav pošteno drenjali. V njej smo bile namreč tri zaposlene, vsaka s svojo pisalno mizo, poleg tega pa še šest omar – verjetno ni treba posebej poudarjati, da je bil občutek kar malo neprijeten. Pa ne le nam trem, temveč tudi drugim.

vgradna-omara


Razmišljali smo sicer, da bi dokumentacijo raje hranili v kakšnem drugem prostoru, v katerem bi bile lahko od stropa do tal police, a se ni izšlo, saj bi to pomenilo nesmiselno reorganizacijo. Nekomu bi morali vzeti prostor, ga seliti drugam, in tam bi spet nastala gneča … Tako smo si nazadnje rekli, da morda sploh ni potrebna soba s policami od stropa do tal, temveč vgradna omara od stropa do tal.


Omare, ki smo jim imeli doslej, prostora niso dobro izkoriščale, saj je bilo on njihovega vrha do stropa še najmanj en mater prostora. Torej izgubljenega prostora. Če bi imeli veliko vgradno omaro čez celo steno, pa bi vse to lahko izkoristili!


Poklicali smo v podjetje, ki se ukvarja s pohištvom po meri in povedali so nam, da bi bila za nas dejansko najbolj primerna vgradna omara, ki jo zapira več drsnih vrat. Tako bi lahko jemali fascikle iz dveh delov omare hkrati, ne da bi se eden drugemu umikali. Njena višina bi bila prav do stropa, da bi bil prostor res dobro izkoriščen. In najbolje bi bilo, da bi z vgradno omaro zaprli kar eno celo stena. Tako bi bila omara najmanj opazna in bi se najbolje skladala z okoljem – če bi bila vsa drsna vrata zaprta, se skoraj ne bi vedelo, da gre za omaro, temveč bi se zdelo, da je to stena.

YouTube video

Prišli so po mere in precej kmalu se je že začela montaža. V njenem času sicer ni bilo mogoče delati, a sedaj so fascikli že lepo zloženi, prostora pa je dejansko veliko več. Vse tri sodelavke smo končno spet zadihale. Delo ponovno poteka v prijetnem okolju, dokumenti so primerno zloženi in zato bolje organizirani, predvsem pa se tudi ne vidi, kadar kakšna stvar ni na svojem mestu – enostavno zapreš drsna vrata, pa je. Torej lahko zagotovim, da je vgradna omara temeljito spremenila mojo voljo do tega, da pridem vsako jutro v službo.

Vrtne garniture po vaših merah in okusu. Vrtne sedežne garniture so naša prva misel, ko spomladi posije prvo sonce in nas topli sončni žarki grejejo ter vabijo k preživljanju več časa na vrtni sedežni garnituri in okolici doma. Preberi več …


Članki iz iste kategorije: