Sčasoma moramo nadomestiti pohištvo. Lahko zato, ker se je dotrajalo, ali pa zato, ker smo se ga naveličali.

Oba od naštetih vzrokov za prenovo kopalnice sta pogosta. Pohištvo in oprema v kopalnici se dostikrat vda vlagi, ki jo ustvarjamo s kopanjem, tuširanjem. Problematične so tudi glive.

Lahko pa smo se le naveličali opreme in bi jo radi nadomestili z novo.

Kako do poceni kopalniške opreme?

Najcenejši način, da pridobimo kak lep kos opreme je, da jo prevzamemo od sorodnikov, prijateljev ko oni prenavljajo kopalnico! Možno je pa tudi kupiti lepo, poceni opremo tudi na spletnih oglasnikih.

kopalnica

Dobra lastnost tovrstnega iskanja opreme je, da jo dobimo ugodno, včasi pa tudi presenetljivo kvalitetno. Slabi lastnosti pa sta, da je lahko tovrstno pohištvo tudi že dotrajano. Lahko pa se le ne sklada z obstoječim naborom kopalniške opreme.

Je še kak način opremljanja?

Kar se mnogi ne zavedajo, je da je poceni roba ponavadi tudi slaba. Sicer so vsekakor izjeme, vendar ameriški pregovor pravi »nisem bogat, da bi kupoval poceni«. To se nanaša na mišljenje, da je na dolgi rok bolje kupiti kvalitetne izdelke.

YouTube video

Vsekakor je kopalnica nekaj, kar po eni strani hočemo, da drži, je pa dejstvo, da se vsaka prenova kopalnice konča z dosti večjim obsegom dela, kot se to zdi na prvi pogled. Pri menjavi elementa je potrebno pogosto odstraniti tudi ploščice, kar pomeni, da smo s tem povzročilo kaskado in če nismo shranili zaloge le teh, smo v težavah. Pogosto je potrebno zamenjati vse ploščice.

Kaj pa elektronika?

Če vodo ogrevate z bojlerjem, potem lahko pri prenovi kopalnice zamenjate tudi le tega. Menjava je prikladna, saj boste v vsakem primeru odmontirali bojler, lahko pa namontirate novega, še posebej če je prisotna nevarnost vodnega kamna.

Kaj pa pipe in cevi?

Cevi se vam splača menjati, če so stare in narejene iz neustreznega materiala. Tu se jih menja potem vse do priključka za vodo. Pri pipah pa mnogokrat ni tako kritično, še posebej če so nepoškodovanje. Morda le odstranimo kamen s kisom in zamenjamo filtre/sita, ki so pogosta žrtev vodnega kamna.

Vsekakor se prenove kopalnice lotite z glavo. Ni vse kar je poceni res poceni in seveda tudi obratno. Prenove se lotite z veseljem in zadovoljni boste z rezultatom.

Članki iz iste kategorije: