Kvarčne grelce z drugimi besedami imenujemo tudi infra grelci, saj prostor ogrevajo z infrardečimi žarki. Med uporabniki so kvarčni grelci zelo priljubljeni, saj so vsestransko uporabni predvsem za ogrevanje različnih prostorov.

Kvarčni grelci ogrevajo predmete v prostoru

Kvarčni grelci imajo poseben princip delovanja, ki je takšen, da ne ogrevajo zraka, ampak s pomočjo infrardečih žarkov ogrevajo predmete. Le ti oddajajo od sebe toploto in posledica je, da je prostor enakomerno ogret.

Kvarčni grelci

Zaradi svojega enostavnega in učinkovitega delovanja so zato še posebej priljubljeni za ogrevanje kopalnic. Če ste se naveličali, da se neprestano zbujate v mrzlo kopalnico, so kvarčni grelci prava rešitev vašega problema. Enostavno jih vklopite in ker delujejo zelo učinkovito, bo vaša kopalnica v trenutki topla.

S kvarčnimi grelci bo vaša kopalnica vedno topla

Verjetno si boste mislili, da grelna telesa zaradi varnosti ne pašejo v kopalnico, vendar je v primeru kvarčnih grelcev strah popolnoma odveč. Kvarčni grelci namreč veljajo za popolnoma varne, saj imajo vgrajeno zaščito proti pregretju, prav tako pa tudi zaščito proti vlagi.

Za kopalnice so kvarčni grelci še posebej dobrodošli zaradi njihovega principa delovanja s pomočjo infrardečih žarkov. Na voljo so vam tovrstni grelci različnih velikost in moči, ki jih lahko izberete glede na svoje potrebe in zahteve.

Izbirate lahko med različnimi vrstami kvarčnih grelcev

Glede na to, da so kvarčni grelci izjemno priljubljeni, so se temu primerno prilagodili tudi proizvajalci, zato boste v ponudbi zasledili številne različne vrste kvarčnih grelcev. Najbolj opazna razlika je seveda v njihovem izgledu, velikosti in moči.

Kvarčni grelci pa vam ponujajo tudi različne možnosti montaže. Lahko jih namestite na steno ali pa postavite na tla. Verjetno ste tovrstne grelce opazili tudi v različnih lokalih v zimskem času, ko učinkovito ogrevajo tudi številne terase. V tem primeru so kvarčni grelci prilagojeni za ogrevanje zunanjih prostorov.

Več informacij o delovanju kvarčnih grelcev si lahko preberete na https://elektromehanika-hozic.si/

Članki iz iste kategorije: