Naše stanovanje lahko izboljšamo na mnogo načinov. Lahko kupimo novo pohištvo, zavese, rastline ali pa samo prestavimo že obstoječe elemente. V Vsakem primeru imamo veliko možnosti. Obstaja pa še en način, ki je dostopen vsakomur, saj je cenovno izredno ugoden in izgleda odlično. Samolepilne tapete lahko uporabimo, da olepšamo notranjost vsakega prostora. Če bi radi spoznali vse prednosti, ki nam jih njihova uporaba prinaša, potem vljudno vabljeni k branju tega članka.

Stenske nalepke prevzemajo svet

Dandanes se mnogi ljudje odločajo, da bodo preuredili svoje stanovanje s samolepilnimi tapetami. To je večinoma zaradi tega, ker jih brez težav namestimo na vsako površino. Naša investicija je tudi izredno majhna, saj ne potrebujemo veliko sredstev in časa, da se lotimo čisto svojega projekta. Sedaj lahko katerokoli sobo opremimo čisto po svojem okusu. Tako lahko tudi najbolj dolgočasnim stenam dodamo različne vzorce, barve in motive. Stenske nalepke so idealne zaradi tega, ker:

  • Jih lahko namestimo na vsako površino
  • Jih lahko odstranimo s stene, ne da bi jo poškodovali
  • Lahko polepšamo vsak prostor, brez velike investicije

Kako namestimo tapete na steno?

Samolepilne tapete je izjemno lahko namestiti. Veliko proizvajalcev preprosto zaščiti lepljivo stran nalepke z zaščitno folijo, ki jo odstranimo, preden želimo nalepko namestiti. Pomembno se je zavedati, da jih lahko tudi namestimo na stene, ki niso v najboljšem stanju. Tako lahko prekrijemo manjše luknje, razpoke ter druge poškodbe. To je idealna rešitev, če želimo na hitro izboljšati atmosfero prostora, ki morda ni v najboljšem stanju.

Samolepilne tapete se najbolj prilegajo ravnim površinam. Pomembno je, da naročimo pravilno velikost tapet, saj ne želimo imeti premajhne ali prevelike kose. Za večje projekte pa je dobro, če kupimo kakšen dodaten kos, saj nam bo prišel prav, če smo se kje ušteli.

Pazimo na estetiko

Nobena skrivnost ni, da je največji pomen stenskih tapet ravno v estetiki. Tako je dobro, če izberemo pisavo, vzorce in barve, ki pašejo prostoru, kjer jih bomo namestili. Za najboljši izgled, priporočamo nalepke, ki imajo teksturo. Tako bomo dosegli izgled pravih tapet, kar bo dajalo bolj topel in domač občutek.

Večino ponudbe bomo našli na spletu. Samolepilne tapete na spletni strani www.stenska-nalepka.si so izvrstne kvalitete ter jih dobimo v mnogih izvedbah, velikostih in vzorcih. Če nismo prepričani glede kvalitete papirja, lahko zahtevamo vzorec od trgovca, da se nam ga pošlje domov pred nakupom.

Bodimo natančni pri opremljanju vsakega prostora

Tako kot pri vsakem domačem projektu, je natančnost nameščanja stenskih nalepk zelo pomembna. Priporočamo, da pred nakupom opravimo osnovne mere. Tako moramo paziti, da natančno izmerimo sobo in panele stenskih tapet, ki jih bomo kupili. 

Kot smo prej omenili, priporočamo nakup malo več materiala, ko se lotimo večjih projektov. Pri večjih projektih se velikokrat kje zmotimo, kaj raztrgamo ali pa smo kaj pozabili upoštevati. Nakup nekaj dodatnih tapet nam tako olajša potrebo po dodatnemu materialu.

Težavnost nameščanja nalepk

Stenske nalepke je izredno preprosto namestiti na steno. Vse, kar moramo storiti je, da odstranimo zaščitni sloj, ki varuje lepilo in že lahko pričnemo z opremljanjem sten. Manjše sobe lahko opremimo sami, za večje pa priporočamo, da poiščemo pomoč. Veliko lažje je, če nam kdo drži nalepko na mestu, mi pa zgladimo vse grudice, ko je že nalepljena.

Druga oseba se lahko tudi prepriča, da so vsi paneli samolepilnih tapet med seboj poravnani. To je izredno pomembno, saj lahko hitro izgubimo občutek natančnosti, ko opremljamo sobo. Če nismo prepričani v natančnost našega dela, potem se lahko za trenutek oddahnemo in pogledamo na naše delo z razdalje. Tako dobimo novo perspektivno ter opazimo morebitne napake, ki smo jih storili.

Popravimo napake

Stenske nalepke imajo izredno lastnost, da jih lahko brez težav popravimo. Če se kje uštejemo in narobe prilepimo nalepko na steno, jo preprosto odlepimo in popravimo napako. To lahko storimo brez dodatnega orodja in drugih pripomočkov. 

YouTube video

Ko se naveličamo naših stenskih nalepk, jih preprosto odstranimo s stene. Za seboj ne puščajo barve in ne poškodujejo stene in drugih površin. Za odstranitev s steklenih površin bomo morda potrebovali plastično kartico ali drug ozek in močan predmet. Pomembno pa je, da si vzamemo čas in odstranimo tapete brez naglice in hitenja.

Odlična rešitev za poslovne prostore

Če smo lastnik podjetja, lahko samolepilne tapete uporabimo za izboljšanje občutka pisarne, sprejemnice, čakalnice ipd. Lahko jih uporabimo v vsakem poslovnem okolju, brez da bi imeli dodatno delo s pleskanjem ali barvanjem sten. Tako lahko hitro polepšamo vsak prostor, ne da bi morali zapirati podjetje zaradi prenove. To nam pomaga, da ne izgubljamo strank, saj lahko delo dokončamo v nekaj urah.


Članki iz iste kategorije: