LED svetloba je dokazano boljša od klasične. V prvi vrsti zato, ker je učinkovita in ker z njo lahko veliko prihranite. Poleg tega je za LED svetila, ki oddajajo takšno svetlobo, značilno, da imajo izjemno dolgo življenjsko dobo, zdržijo namreč tudi do 100 000 ur. 

Izkoristek svetil LED je prav tako izjemen, saj kar 80 % svetlobe porabijo za oddajanje svetlobe. Tudi po voltaži so LED svetila majhni porabniki. Lahko jih uporabljate na mestih, kjer ni klasičnega napajanja elektrike, na primer v avtomobilih ali avtodomih. LED svetloba prav tako odlično vpliva na okolje. 

Oblika in velikost LED svetil 

LED svetloba je torej posledica LED svetil, ki so lahko različne oblike ter velikosti. Če tovrstna svetila (npr. luster) nameravate uporabljati znotraj zaslonov, morate poskrbeti, da bodo primerna za prostor, ki je na voljo. V ploščato luč ne boste mogli vstaviti LED žarnice, ki je napihnjena kot balon. 

Sama oblika in velikost sta označeni s črko in številko. Najbolje je, da si svetilo kar sami zapomnite po videzu. Nekatere LED žarnice imajo klasičen vrat. Ta se privije v grlo luči. Ne obstajata pa samo širok in ozek vrat, temveč še druge različice. 

YouTube video

Barvna temperatura LED svetil

LED svetloba je lahko rumenkasta in mehka, kar je pomembno za sproščanje. Lahko je tudi nevtralno bela in kot taka najprimernejša za delo. Hladno modra je najboljša svetloba za branje oziroma je še najbolj podobna in tako učinkovita kot dnevna svetloba. 

Temperatura za LED svetlobo oziroma LED žarnice se označuje v K. Nižji K pomeni toplo svetlobo, srednji srednje belo, višji K pa hladno modro. 

Nakup LED svetil 

LED svetloba je torej izjemno koristna in učinkovita, in to v številnih pogledih. Posledično se vse več ljudi odloča za nakup LED svetil oziroma žarnice. 

Dober nakup žarnice LED lahko opravite kar od doma, in sicer v kateri od številnih spletnih prodajan s tovrstnimi izdelki. Ena med njimi je, na primer, volino-svetila.si. 

Spletne prodajalne so znane tudi po odličnem razmerju med kakovostjo in ceno izdelkov, zato se vam na takšnem mestu splača kupiti več LED žarnic, ki jih boste lahko imeli kar nekaj časa na zalogi. 

Članki iz iste kategorije: