Gotovo ni človeka, ki ne bi bil v skrbi za svoje zdravje narediti marsičesa, kar bi se zdelo drugim nenavadno. Nekateri hodijo na čiščenje avre, drugi se pustijo zdraviti z bajalicami in nihali, tretji hodijo k vračem v Južno Ameriko. Ko sem se tudi sama soočila z boleznijo, pa sem se najprej odločila, da temeljito spremenim svoj način življenja. Kaj mi bodo bajalice, ko pa ne živim tako, kot bi bilo potrebno?

Tako sem se odrekla marsikateri razvadi, pričela uživati zgolj zdravo prehrano in pozabila na vse slastne, a nevarne dobrote, prav tako pa sem pričela piti zgolj še vodo in tu in tam kakšno skodelico zelenega čaja.

Prebrala sem kar nekaj knjig o tem, kako si lahko pri zdravljenju pomagamo sami, tudi s prehrano, in v prvi vrsti sem se odločila, da odpravim zakisanost svojega telesa. Za to sem hotela poskrbeti tudi pri pitju vode, zato sem se odločila, da si v stanovanju namestim ionizator vode, ki bo skrbel, da bom odslej pila alkalno, ionizirano vodo, bogato z minerali in antioksidanti.

ionizator vode

Moram priznati, da so me znanci gledali precej postrani. Moja odločitev za ionizator vode ter moje razlage o ionizirani vodi oziroma alkalni vodi, se jim je verjetno zdela prav toliko prismuknjena, kot če bi naznanila, da bom obiskala staro vračko v Braziliji, ki ljudi s celega sveta zdravi raka. Ampak na mnenja drugih se dejansko nisem nikoli kaj prida ozirala. Zame je bilo najbolj pomembno, da zdravo jem, pijem zdravo vodo in se tudi dovolj gibam – to mi je v prvi vrsti povrnilo optimizem in me napolnilo z novo energijo, prav tako pa sem se pričela počutiti bolje. (Zavedam se, da ne zgolj zaradi spremembe načina življenja, temveč zagotovo predvsem zaradi vzporednega zdravljenja.)

YouTube video


Ne glede na to, kako skeptični so nekateri glede tako imenovane žive vode oziroma kako nesmiseln se jim zdi ionizator vode, sem sama torej prepričana v nasprotno. Zagotovo bi tudi mene še kakšno leto nazaj težko prepričali, da je lahko 100% voda bolj ali manj zdrava, da lahko aktivni delci vodika v telesu delajo čudeže, da lahko bazična voda enostavneje prodira do telesnih celic in tako tudi bolje čisti ter razstruplja oziroma odpravlja zakisanost. Prav tako ne bi verjela, da je učinkovita proti tumorjem. A, kot sem rekla: ko si enkrat soočen z boleznijo, si pripravljen narediti za zdravje vse. In verjameš v marsikaj, o čemer prej še nisi slišal ali česar ti ni nujno priporočil zdravnik. Nekatere teh stvari pa dejansko tudi delujejo, tako kot živa voda – ne le zato, ker vanje verjameš, temveč tudi na podlagi dokazov.

Članki iz iste kategorije: