Glede na to, da so informacije za montažne hiše na ključ dostopne že dokaj enostavno v naši državi, verjetno ni težko izbrati eno, ki vam najbolj odgovarja, če imate vse slike za montažne hiše na ključ, ki jih lahko dobite. Seveda morate pa že prej vedeti kaj točno si želite, kakšno velikost, kakšno obliko in ali so vam všeč unikatne montažne hiše na ključ ali tipske montažne hiše na ključ.

Velikokrat pa se gradnja zaustavi že kmalu na začatku in sicer ko iščemo lokacijo za svoj dom. verjeli ali ne, ni enostavno dobiti idealno lokacijo za vašo hišo. Zakaj? Kot prvo – država zelo omejuje kje se lahko gradi saj želijo imeti čimbolj strnjena naselja in malo hiš na samoti. Tu nastane problem za tiste, ki si želijo postaviti svoje montažne hiše na ključ na bolj odročnih krajih, na samoti. Druga težava – pazite na to kakšno hišo sploh lahko postavite na določenem kraju. Tudi tu obstajajo določene omejitve. Če ste recimo dobili prijetno lokacijo na samoti v majhni odročni vasici in so vam všeč unikatne montažne hiše na ključ zelo modarnih in nenavadnih oblik, vam to dvoje verjetno ne bo uspelo združiti. Država skrbi za to, da ostane izgled določene vasi, področja ali mesta nekako enak temu, kar je nekoč bilo tu. Zato ne vidite nikjer neke ekstremno moderne montažne hiše na ključ zelo nenavadne oblike sredi odročne vasice.

In tretji problem – cena. Ko že najdete morda zanimivo lokacijo bi vas znala ovirati cena. V tem času je v Sloveniji dokaj nedorečeno koliko so cene parcel na določenih območjih. Tako se vam lahko zgodo da recimo najdete parcelo 100 kvadratnih metrov v vasi tik ob Novem mestu za 80.ooo evrov in drugo zelo podobno parcelo na zelo podobni lokaciji za 160.000 evrov. V bistvu je celo odvisna zgolj od želje tistega, ki parcelo prodaja in kako dobro jo zna iztržiti. ja, je že res da obstajajo neki določeni ceniki koliko so vredne parcele na določenih krajih. Ampak boste videli, da je v praksi to precej drugače.

Tako da, preden se ogločite za montažne hiše na ključ in preden začnete z gradnjo, se pozanimajte kje je možno kupiti parcelo, kakšne so cene in predvsem kakšne so omejitve. Da se vam slučajno ne zgodi to, da ste izbrali potencialne montažne hiše na ključ, ki so vam izredno všeč, kupili parcela in na koncu izveste, da take montažne hiše na ključ sploh ne morejo biti zgrajene tu – ker so preveč nekakvadne oblike, ker ne sovpadajo v videz naselja, ker … mnogo je možnih razlogov.

Članki iz iste kategorije: